Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

European Union European Commission Ursula Von Der Leyen Jessika Roswall European Parliament President Of The European Commission

Nya EU-regler kring AI kan vara på plats redan 2024

Vad är AI?

AI står för artificiell intelligens och är en samling tekniker som gör det möjligt för maskiner att utföra uppgifter som normalt kräver mänsklig intelligens, såsom att lära sig, lösa problem och fatta beslut.

EU:s nya AI-regler

EU arbetar för närvarande med att ta fram nya regler för AI. Dessa regler syftar till att säkerställa att AI används på ett ansvarsfullt och etiskt sätt, och att den inte skadar människor eller samhället.

Vad kommer de nya reglerna att innebära?

De nya reglerna kommer att gälla för alla företag som utvecklar eller använder AI i EU. Reglerna kommer att kräva att företag tar hänsyn till riskerna med sin AI, och att de vidtar åtgärder för att minimera dessa risker.

När kommer de nya reglerna att träda i kraft?

EU-kommissionen har föreslagit att de nya reglerna ska träda i kraft 2024. Förslaget ska nu behandlas av Europaparlamentet och rådet.

Vad tycker företag om de nya reglerna?

Företag är i allmänhet positiva till de nya reglerna. De anser att reglerna behövs för att skapa en rättvis och säker marknad för AI.

Vad tycker allmänheten om de nya reglerna?

Allmänheten är i allmänhet också positiv till de nya reglerna. De anser att reglerna behövs för att skydda människor och samhället från riskerna med AI.


Komentar